Direktlänk till inlägg 23 oktober 2009

Så här ska man inte fotografera....

Av tina - 23 oktober 2009 23:31

Med tanke på de tidigare fotografierna så ska jag här visa hur man absolut inte ska ta bilder !

Tea och jag besökte våra vänner som har en snart 6-månaders tikvalp vid namn Dixie. Det är ju alltid lika mysigt att se hundar busa, även om det var mest Dixie som ville ha igång Tea...vilket hon lyckades med ibland ! Självklart vill man ju föreviga detta, men att få dem att posera för kameran var ju dömt att misslyckas totalt !!!

Ett flertal bilder visar två svarta ryggar på hundarna...dem ska jag bespara er ! Sen var det ju nåt kort som ialla fall visade vad det var för slags hundar...men lämnade mycket övrigt att önska ! Slutligen bad jag dem sitta ner fint och när jag då hukade mig för att ta kortet så kom ju Dixie rusande och skulle leka när jag nu kom ner till deras nivå ! Slutligen blev det en bild men halva Tea försvann på nåt mystiskt vis....hm, tror ni det hjälper att byta kamera ? Knappast, det är snarare fotografen som borde bytas ut ! " Don´t quit your day-job!"

Mysigt hade de ialla fall och det är så skoj att se Dixies krumbukter för Tea. I början var jag rädd att Tea skulle näpsa lilla yrhättan eftersom Dixie är allt annat än snäll mot Tea men icke ! Inte en morrning eller en gläfsning hörs från henne, hon försöker ju undvika att Dixie blir hängande i hennes öron men annars är hon god som guld mot den lilla hoppjerkan! Annat hörs det när vi möter hanar på våra promenader, om de visar sig lite för intresserade av hennes bakdel så får de sig ett skall så öronen fladdrar ! På nåt märkligt sätt lyckas hon alltid hoppa runt och placera sitt skall (bara ett) precis vid deras huvud ! Lite känslig är hon allt, lilla damen, men så himla snäll och go !  

  

Tea
 
 
Boris & Carina

Boris & Carina

24 oktober 2009 14:35

Fina bilder ändå tycker jag och övning ger färdighet. Inte lätt att fösöka fånga en 6 månadersvalp på bild heller... De båda tjejjerna ser så mysiga ut där de ligger i gräset.

Kramen från oss alla

http://www.eklovenskennel.se

 
Maria &Gänget på Ellebäckens

Maria &Gänget på Ellebäckens

24 oktober 2009 20:13

Goa Tina!!Man skulle kunna tro att det är jag som är fotografen.Visst blir man tokig när man knäpper av och får med en halv hund?
Men jag köpte mig en lite bättre kamera och lite bättre foton har det väl blivit.Men det gäller att lära sig hur den funkar.Jag ställer den på auto,en mycket bra funktion (fniss).
Passar på att önska er en trevlig helg och håll dina tummar i morgon ,det brukar ju hjälpa.

Kram Maria & Co

http://ellebackens.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fäladen

25 oktober 2009 17:57

God middag Tina

Lilla söta rara Dixie skulle aldrig kunna komma på tanken att provocera sina gäster.....det syns ju tydligt att Tea provocerar den stackars valpen genom att lirka onskefullt med sin ena klo för att få valpen att tillgripa våld.......det syns ju på Teas belåtna min att hon är på god väg att lyckas.

Ps. vilken vacker trädgård det är i bakgrunden

 
Jennie med familj

Jennie med familj

25 oktober 2009 18:53

Tackar för grattiset, givetvis mycket roligt.
Det där med "en räv bakom örat" stämmer precis.
Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll.

Hälsningar från Blekinge

http://www.hooked-on-a-feeling.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

26 oktober 2009 19:32

Jo man får träna om man ska lära sig fotografera :) Men skam den som ger sig vet du! Till och med jag har ju lärt mig så ingenting är omöjligt....kramis !

http://corina.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Isabelle

30 oktober 2009 22:07

Halloj! Här har minsann inte legat på latsidan när det gäller bloggandet! Kul att få läsa om er och eran vardag igen :-) Jag tycker du har fått till jättefina bilder och hon är ju så söt lilla Tea :-D Och det där med att fota hundvalpar är inte det lättaste inte :-D Ju mer kort man tar desto större är chansen att åtminstone ett av dem blir bra :-) Så det är bara att knäppa på! Läser så gärna om allt som händer er :-) Pussa Tea på nosen från mig! Kram /Isabelle

 
Corina

Corina

31 oktober 2009 23:01

Tack för raderna i bloggen. Jo jag vet att jag beslutade rätt men tårarna fortsätter rinna i alla fall. Det kommer väl att gå över skulle jag tro. Nu får jag vänta på ny foderhund från Doremis. Hoppas på en valp efter Wanillas dotter Debbie som ärvt allt av mamma plus lite till :) Ingen ersätter Wanilla men en ny Berner vill jag ha, en underbarare ras har jag aldrig haft i mitt liv ! Vad skulle inte passa bättre en en valp efter Wanillas dotter ? Vi hoppas på det och besöker Doremis under tiden för att stilla tomheten här hemma.
Kram Corina

http://corina.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tina - 17 februari 2010 15:39


Så har lilla Sascha på nio månader landat i denna familj ! Jag har länge velat ha en kompis till Tea men tvekat inför att skaffa en valp så när tillfället gavs så slog jag till   ! Sascha är en omplacering som jag och Tea nu ska försöka få lite hyfs ...

Av tina - 25 januari 2010 17:49

Fortfarande har jag inte tagit kort på Tea, men hon trivs med att vara hemma och har en energi som inte verkar ta slut, rena duracell-kaninen ! Annars ser hon ju ut som en tik brukar se ut när hon haft valpar, lilla nakenfisen !!! Har följt hennes va...

Av tina - 22 december 2009 15:57

Snön faller och vi går mot en vit jul ! Fick skickat till mig nya bilder på Teas valpar av uppfödaren, TACK Boris&Carina !!!! Men det bästa är nog att nu när valparna hunnit bli sex veckor så dröjer det bara två veckor tills jag får hem min Tea ige...

Av tina - 6 december 2009 19:15

Så kom vi äntligen iväg och fick träffat Tea och hennes fina valpar !!! De var helt underbara, rultiga små knyten som nästan hunnit bli fyra veckor nu ! Tea blev glad att se oss, och visade stolt upp sina små valpar. Men det märktes att hon inte var ...

Av tina - 3 december 2009 20:07

Tänkte bara slänga in en bild på tik ett från Teas nya kull ! Tack Boris och Carina för de fina bilderna jag fick på alla sju, sätter bara in denna nu ! De har nu hunnit bli drygt tre veckor ! Sötnosarna ! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se